Online zarada – saveti i trikovi

Saznajte na koji način možete da ostvarite online zaradu, saznajte neke savete i trikove vezane za SEO optimizaciju i online zaradu.

Online zarada putem svojih veb strana

1 komentar


Jeadan od vrlo rasprostranjenih i odličnih vidova online zarade a koga nismo klasifikovali u Online zaradu i Internet poslove-vrsta i podela je  zarada pomoću svojih veb strana.

Pitaćete se kako zaraditi pomoću svojih veb strana?

Naravno dobićete odgovor. Većina ljudi u svoje rekreativno vreme ako ga naravno ima odviše, nešto iz ljubavi a nešto čisto za svoju dušu piše blogove, tekstove i sl. Na internetu sam naišla na dosta takvih blogova, čiji je sadržaj izuzetno bogat i raznovrtan, čiji su tekstovi izuzetno lepo napisani i stranice perfektno uredjene i ažurirane.Prvo što bi vam palo na pamet, koliko li novca ovake strane zaradjuju?

Medjutim na 90% takvih strana kada ih dublje osmotrite, primetićete da osim standardnih pratećih gadzeta za jednu veb stranu ne sadrže apsolutno ništa više. Siromašne su sadržajem, tako da čitaoci mogu doći na te strane i osim onoga što su tražili tu više ništa neće naći. Nema dodatnih srodnih linkova koji vode ka nekim sličnim stranama sa takodje dobrim sadržajem,nema reklama koje su povezane sa sadržajem na dotičnoj veb strani, na koje možete da kliknete i da vas odvedu do nekih aktuelnih popusta garderobe, računara i sl.  Nema nekih dodatnih sadržaja koji bi vas zanimao i koji bi možda hteli da download-ujete ili možda da kupite neki e-book, neki softver i  sl.

Upravo na svim tim veb strananma na kojima ne postoji takav sadržaj, one ne ostvaruju online zaradu. Da bi jedna  veb strana mogla da ostvari online zaradu treba joj dodati alate pomoću kojih može ostvariti online zaradu i odgovarajući prihod, kako bi svom vlasniku bila profitabilna.

Koji su to alati pomoću kojih se može ostvariti online zarada?

Navešću vam one najprofitabilnije, koji ako veb strana ima dobar page rank i ako je  dobro  optimizirana mogu doneti izuzetno dobru online zaradu

To su pre svega:

Google Adsense oglasi-izuzetno moćan program Google za zaradu putem prikazivanja oglasa na vašim veb stranama. Medjutim ovaj program je dosta rigorozan i treba izuzetno poštovati Google pravila i stalno osvežavati veb strane kako bi se privuklo što više posetioca koji bi bili potencijalni lovci na prikazane reklame i time vam doneli što više klikova i samim tim veću zaradu. Google isplaćuje čekom na kućnu adresu, po sakupljenih 70 evra ili 100$.

neki drugi oglasi koji nisu srodni sa Google Adsense oglasima i koji se mogu paralelno prikazivati sa Google Adsense oglasima  kao na primer Chitika. To je takodje program putem kog možete zaradjivati prikazujući njihove oglase na vašim veb stranama. Isplata je PayPal-om ili čekom (minimum 50$) na kućnu adresu

Affiliate programi -pomoću kojih možete dosta zaraditi prodajući neke digitalne softvere, e-book-ove, ili bilo šta drugo što odaberete, ali da se uklapa sa sadržajem vaše  veb strane. Tako na primer ako vam  je veb strana o računarima podesićete prodaju digitalnim softverskih programa za računare ili nekih delova za računare ili bilo šta drugo vezano za računare. Postoje razne vrste affiliate programa pomoću kojih možete zaraditi prodajući nečiji proiyvod i na taj način ostvarivati ocenata od prodatih proiyvoda.

-Vaši spostveni proiyvodi- ako na primer imate napisan neki dobar vaš e-book, ili pak želite prodati svoj neki software, možete preko nekog doredjenog affiliate servisa da se registrujete kao prodavac ( vendor ) i na taj način dobićete sve instrukcije za prodaju. Postavićete banner, text link ili šta već na vašu veb stranu i kada neko kupi odredjeni proivod, vama program preko koga ste se registrovali za prodaju isplaćuje vaš iznos. Neki od takvih programa gde se možete registrovati za prodaju sopstvenih proizvoda je ( Commission Junction, Click2Sell, Click Bank, Swreg Services, Avangate )


Marketing promo materijal-sve veb strane čiji ste članovi vas plaćaju i za njihovo reklamiranje u vidu postavljanja njihovih bannera, text linkova i slično na vašim veb stranama kao  i za učlanjenje novih članova, što takodje može biti dobar način zarade. Obično svi ti veb sajtovi čije progrmae radite obezbediće vam bannere sa gotovim kodovima koje možete da postavite na svojim veb stranama, zatim razne text linkove i slično.

Da bi ste omogućili sebi dobru zaradu putem svojih  veb strana treba te imati dobru posećenost veb strana. Saobraćaj ka vašim veb stranama prvenstveno možete obezbediti:

-kvalitetnim i dobrim tekstovima, tako da to privlači što više čitaoca,

-pingovanjem vaših veb strana preko raznih veb servisa za pingovanje veb strana kao i

-adekvatnom SEO optimizacijom veb strana.

Advertisements

Autor: ysladjana

Administrator at Online zarada

One thought on “Online zarada putem svojih veb strana

  1. Povratni ping: NAJPROFITABILNIJI AFFILIATE PROGRAM-SFI « Online zarada – saveti i trikovi

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s