Online zarada – saveti i trikovi

Saznajte na koji način možete da ostvarite online zaradu, saznajte neke savete i trikove vezane za SEO optimizaciju i online zaradu.

Online zarada i internet poslovi-vrste i podela

5 komentara


Internet poslovi mogu se podeliti na nekoliko podela, u zavisnosti na sta se konkretno odnose, pa tako imamo:

1. online zaradu preko pay per  click ( putem PTC programa, a PTC programi su

specijalni programi osnovani prvenstveno za pey per click sistem zarade. )

2.online zarada preko Pay Per Post mreze (online zarada preko pisanja blogova i

davanje svog misljenja o produktima oglasivaca)

3. online zarada preko anketa ili surveys

4. online zarada preko raznih online kazina

5. online zarada preko matrix sistema

6. online zarada preko raznih freelance website-va

7. online zarada preko raznih affiliate programa.

Online zaradu preko pay per  click sistema je takav vid zarade koji je zastupljen uglavnom na PTC website-vima. Sta su PTC website-vi? To su websitevi koji omogucavaju svojim clanovima zaradu putem klikanja na reklame u odredjenom vremenskom intervalu npr: 3sec, 5sec, 10sec, 20 sec, 30 sec. Za taj odredjeni  vremenski interval clan PTCwebsite-a je obavezan da odgleda website ili odredjenu reklamu a pre toga mu je ponudjen odredjeni vid verifikacije u smislu da klikne na neku sliku ili broj, slovo i sl. Po zavrsenom kliku clanu website se obracunava iznos klika koji je u proseku 0,001-0,1 $ negde i 0,2-0,5$. Ovo su realne vrednosti koje mozete dobiti na jednom PTC website, u slucaju da vam na nekom website-u ponude mnogo vece iznose, obavezno website treba proveriti, ali uglavnom takvi website-vi su scam.

Online zarada preko Pay Per Post mreze je takav vid zarade gde mozete zaradjivati pisuci blogove, obicno se ovakav vid zarade odnosi na neki freelance posao, tj. povezan je sa nekim freelance poslom, pa cete i ovakve poslove moci pronalaziti ako se uclanite na neki freelance website. Naime u cemu se sastoji zarada? Dobijete odredjenu temu, za koju je potrebno da napisete tekst, od odredjenog broja reci, sa nekim kljucnim recima (SEO optimizacija) kako bi se tekst sto bolje pozicionirao na Google trazilicama ili Bing, Yahoo. Unapred vec dogovorite cenu sa naruciocem posla tj. bloga i po napisanom tekstu ili ako je dogovor odradjenog posla budete isplaceni kako se dogovorite.

Online zarada preko anketa ili surveys je takav vid zarade gde je potrebno da se registrujete na odredjene website-ve koji su specijalizvoani za ovakav vid zarade i rade sa kompanijama klijentima koje narucuju ankete za svoje potrebe koje se odnose na istrazivanje javnog mnjenja tj. potrosaca njihovimh proizvoda. Ove Kompanije najcesce placaju od 25-100$ u zavisnosti od ankete, a za slozenije ankete nekada i vise, osim toga kada su u pitanju zahtevi za testiranje njihovih proizvoda, salju i besplatne uzorke proizvoda koje trebate probati, koristiti pa onda dati svoje misljenje (po ovom principu najcesce rade kozmeticke kuce koje na ovaj nacin testirnajnovije parfeme, kreme i sl.)

Online zarada preko raznih online kazina je najcesce vid zarade poput igara na srecu, gde dobijateodredjenu kvotu novca koju mozete da ulozite i zaradite realan novac, ili pak da ulozite svoj novac i takodje dobijete realan novac, ali pri ovakvom vidu zarade treba biti vrlo obazriv, zato sto je na nekim website-vima vrlo tesko povuci ulozen novac, tako da pre toga obavezno trebate proveriti uslove i procitati  sva pravila koja propisuje taj odredjeni website tj. Terms and conditions.

Online zarada preko matrix sistema je vrlo rasprostranjen vid zarade i apsolutni je hit, zato sto se smatra da je vrlo lako zaraditi ovim sistemom. Medjutim osnovna caka je u tome da trebate imati aktivne clanove. Sta to znaci? Pre svega vi mozete preko svog linka uclaniti npr. 2o clanova, ako od  tih 20 clanova nijedan clan ne uclani nikog matrix se prekida i nemoguce je granati se dalje. Medjutim ako od tih 20 clanova , 10 njih uclani npr. jos po 10 clanova to je vec druga stvar i matrix ide dalje. To je vec matrix 1×2 , pa imamo 2×2, 2×3 itd.

Online zarada ovim sistemom obicno ide do zadnje dubine pa npr. ako vi zaradjujete za svakog vaseg clana kojeg uclanite 1$, i tako od clanova svojih clanova onda je mogucnost zarade vrlo velika.

Online zarada preko raznih freelance website-va je takav vid zarade gde je potrebno da se registrujete na neki od freelance website-va gde na osnovu svojih vestina i znanja koje posedujete mozete zaradjivati odredjene sume novca. Sta su freelance website-vi?

Freelance website-vi su website-vi gde se obavljaju Freelance poslovi.

Onlinezarada preko raznih affiliate programa je vid online zarade gde se mozete registrovati na odredjenom website i na taj nacin promovisete proizvod ili uslugu tog odredjenog website-a i za to bude te placeni. Najcesci vid promocije je putem svojih webstrana, tj. trebate imati sopstvene webstrane sa odredjenim brojem posetioca, preko kojih cete privuci nove clanove i zadrzati postojece i na taj nacin prodavati proizvod ili uslugu ciji affiliate program promovisete. Najcesce je to proizvod ili usluga koja ima slicnosti sa tematikom webstrana na kojima se promovise proizvod ili usluga, npr. ako imate webstrane na kojima pisete o mobilnim telepfonima sigurno tu necete promovisati affiliate proizvode kozemtickih kuca vec proizvodjace mobilnih teelpfona i njihove affiliate programe, tj. zastupacete prodaju mobilnih telepfona direktnih proizvodjaca. Zarade preko affiliate programa obicno se krece u %, pa po prodatom proizvodu ili usluzi ide od 10-70% od vrednosti prodatog proizvoda ili usluge.Vidovi promocija ovakvih i slicnih affiliate programa su  preko bannera, flajera, email-a, e-cards-a, direktnim kontaktom ili vidom prezentacija.


Advertisements

Autor: ysladjana

Administrator at Online zarada

5 thoughts on “Online zarada i internet poslovi-vrste i podela

  1. Povratni ping: KAKO SE ČUVATI OD LAŽNIH INTERNET POSLOVA « Online zarada – saveti i trikovi

  2. Povratni ping: Znacaj SEO optimizacije za internet poslove « Online zarada – saveti i trikovi

  3. Povratni ping: NAJPROFITABILNIJI AFFILIATE PROGRAM-SFI « Online zarada – saveti i trikovi

  4. Povratni ping: TRGUJTE AKCIJAMA I ZARADITE « Online zarada – saveti i trikovi

  5. Povratni ping: EMAIL MARKETING « Online zarada – saveti i trikovi

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s